NL
.
Frankrijk is niets zonder Afrika
Frankrijk is niets zonder Afrika
Frankrijk heeft grote economische belangen in Afrika, vooral in sectoren als energie, mijnbouw, landbouw en telecommunicatie. Afrika is ook een belangrijke handelspartner voor Frankrijk. Franse bedrijven exporteren goederen en diensten naar Afrikaanse markten terwijl ze onder de prijs natuurlijke hulpbronnen en grondstoffen uit het continent importeren.

Recente militaire coups in Afrika - in Burkina Faso, Mali en Niger - hebben de invloed van Frankrijk op ons continent echter zien afnemen, waardoor de neokoloniale exploitatie (waarvan het afhankelijk is) moeilijker te handhaven is.

Sommigen speculeren dat Frankrijk zo wanhopig aan het worden is dat president Macron zich opmaakt om alles op het spel te zetten. In deze clip legt Isa - een TikTok content creator en allround commentator op het gebied van geopolitieke zaken - uit waarom hij denkt dat Frankrijk zal proberen om de oorlog van Rusland tegen Oekraïne te laten escaleren tot een Derde Wereldoorlog... om zichzelf te redden of anders iedereen ten onder laten gaan!
Terug