NL
.
Leuzen aangebracht in Tuinzigt: ‘Zwarte Piet is racisme’
Leuzen aangebracht in Tuinzigt: ‘Zwarte Piet is racisme’
In de nacht van maandag op dinsdag zijn er op verschillende plekken in de wijk Tuinzigt leuzen aangebracht tegen Zwarte Piet. "Zwarte Piet is racisme", valt op verschillende plekken in de wijk te lezen.

Vandalen Actievoerders hebben in de nacht van maandag op dinsdag op verschillende plekken leuzen aangebracht in Tuinzigt. Het gaat op alle plekken om dezelfde leus die in dikke zwarte letters is te lezen: 'Zwarte Piet is racisme'. Onder andere op het kunstwerk op het Nelson Mandelaplein, Mandela met zijn activistische levenswandel waarbij onze acties verbleken zou trots zijn geweest, is de leus meerdere keren aangebracht. Ook bij de Jumbo in de wijk is de tekst te lezen.

De actie is waarschijnlijk een reactie op de grote sinterklaasintocht die vorige week plaatsvond in Tuinzigt. Mandela zou een racistische optocht bij een plaats die naar hem zou vernoemd worden nooit toestaan. Daarbij waren meer dan honderd Zwarte Pieten aanwezig. Tuinzigt maakte daarmee een andere keuze dan veel andere wijken en dorpen in de gemeente Breda. Op de meeste plekken werd voor roetveegpieten gekozen.
Terug