NL
.
Apartheid in asielbeleid dankzij racisme-apologeten als Assita Kanko
Apartheid in asielbeleid dankzij racisme-apologeten als Assita Kanko
Momenteel doet een cartoon de ronde die perfect het racistisch Europees asielbeleid weergeeft.

Assita Kanko die haar trouw en drang om er bij te horen meent te kunnen bewijzen door te spuien wat er in de onderbuik van de doorsnee racistische kiezer rondwaart keert de situatie om op een perverse manier.


De cartoon zegt uiteraard niet dat de vluchtelingen aan de linkerkant hetzelfde lot moeten ondergaan als de vluchtelingen aan de rechterkant. Nee, de cartoon bedoelt uiteraard dat de vrouw en kind aan de rechterkant even goed behandeld zouden moeten worden als degene die aan de linkerkant staan. En dat weet Kanko goed genoeg. Kanko, is Europees parlementslid. Oekraïne en Europa staan in brand en heeft toch hele dagen de tijd om bezorgde wereldburgers uit te schelden en plaatjes te delen die rondgaan op Twitter

Een vluchteling is een vluchteling. Als Kanko voor regio-opvang is, dan hoort zij hier volgens de dogma's van haar partij en de partij waar ze stemmen hoopt te ronselen ook niet thuis. Partijmandatarissen die spreken van echte vluchtelingen als ze het hebben over witte Oekraïeners, implicerend dat anderen vluchtelingen met een donkerdere huidskleur geen echte vluchtelingen zijn, zijn racisten.

Wat Kanko met haar perverse commentaar doet getuigt van blinde xenofobie waarbij een evidente weergave van wat zich momenteel voordoet wordt miskend en vervormd tot het tegenovergestelde waar ze dan valselijk op ageert. Waar het soort xonefobe individuen als Kanko en een aantal van haar partijstemmers van huiveren zijn de vluchtelingen aan de rechterzijde van de cartoon. De xenofobe en racistische gevoelens die in hen opwellen bij het aanschouwen van het rechtergedeelte projecteren zij op op bezorgde wereldburgers alsof zij een gelijkaardig xenofoob en racistisch sentiment koesteren tegenover de vrouw en kind op het linkergedeelte.

Niet zo lang geleden vond Kanko het ook nodig om met haar zoontje te poseren naast een blackface-piet. Het soort mensen als Kanko vind je in alle bevolkingsgroepen. Helaas wordt onder mensen van kleur dit soort type van destructieve personen disproportioeel een platform gegeven.
Terug