NL
.
No pot yu nyan mofo fu taki
Als in The Matrix staren ze zich blind op de identiteit die ze moesten aannemen na de slavernij en op de religie die hen is opgedrongen.
NIEUWS
Een golf van extreemrechts geweld en de media blijven verder prutsen
10 augustus 2019
Harvard publiceerde onlangs tien tips om als journalist om te gaan met extreemrechts. En wat blijkt zonder enige verrassing: de Vlaamse media zondigen consequent tegen alle regels. Wat stond er op ... (klik hier om verder te lezen)
Mag werkelijk iedereen stralen in Antwerpen?
09 augustus 2019
Bij 'pinkwashing' worden de rechten van mensen uit de LHBTQ-gemeenschap ingezet als een 'roze rookgordijn' om discriminerende maatregelen of rechtenschendingen van mensen uit andere ... (klik hier om verder te lezen)
Festival WeCanDance in Zeebrugge laat blackface niet toe
08 augustus 2019
Het festival WeCanDance, dat dit weekend plaatsvindt op het strand van Zeebrugge, laat zijn bezoekers niet toe om hun gezichten zwart te schminken. Het thema van het festival dit jaar is "safari ... (klik hier om verder te lezen)
Korpschef slaat wederom plank mis
02 augustus 2019
Norm wordt nog steeds niet gesteld, sterker nog discriminatie wordt gebagatelliseerd naar een blik of foute opmerking en opgelost met 'praten'... . Vanuit Controle Alt Delete keken we uit ... (klik hier om verder te lezen)
Agenten krijgen onafhankelijk meldpunt voor discriminatie en intimidatie
02 augustus 2019
De politie opent een onafhankelijk meldpunt voor medewerkers, maar het heeft nog enkele haken en ogen.

Over het meldpunt
In een interview met de NRC vertelt korpschef Erik Akerboom dat de persoon ... (klik hier om verder te lezen)
Het interview met Dehlia Timman zit vol drogredeneringen die inspelen op witte fragiliteit
27 juli 2019
1. Ze stelt dat 'zwarte mensen te veel woede hebben over slavernij'. Terwijl vele zwarte mensen vooral terechte kritiek uiten op structurele discriminatie en racisme.

2. Ze zet zwarte mensen ... (klik hier om verder te lezen)
1 Juli toespraken zijn als opium en valium voor de nazaten van de tot slaafgemaakten
25 juli 2019
I juli Keti Koti toespraken zijn als opium en valium voor de nazaten van de tot slaafgemaakten; "Gaat u allen heen in vrede." Tra yari baka!

"Amsterdam zou nooit zo mooi zou zijn geweest zonder haar ... (klik hier om verder te lezen)
Gezocht: Ideeën tegen discriminatie en vooroordelen
25 juli 2019
Heeft u een goed idee om discriminatie tegen te gaan? Of om mensen te leren om hun vooroordelen bij te stellen? Mail uw idee aan VSBfonds!  Wij zoeken goede ideeën en uitvoerbare plannen om ... (klik hier om verder te lezen)
Racisme racisme noemen: dat is in ­Nederland een taboe
24 juli 2019
We hebben hier de mond vol van 'problemen benoemen', maar zodra het om racisme gaat, deinzen journalisten vaak terug en vervallen in zelfcensuur en politieke correctheid. Racisme racisme ... (klik hier om verder te lezen)
Zelfs na achttien bier was Zwarte Cross niet grappig
23 juli 2019
Het argument dat het festival ook zichzelf op de hak neemt vind ik te makkelijk. Iets is niet ineens goed omdat iedereen in de zeik wordt genomen. Je hebt hier te maken met grappen - op een festival ... (klik hier om verder te lezen)
Onafhankelijke ombudsman voor de politie
23 juli 2019
Om discriminatie bij de politie aan te pakken zijn structurele hervormingen nodig, schrijft Dionne Abdoelhafiezkhan namens diverse organisaties.

Agenten die tegen burgers zeggen "ga terug naar je ... (klik hier om verder te lezen)
Sinan Çankaya onderzocht etnisch profileren bij de politie
22 juli 2019
Je kan nooit bewijzen dat het aan je kop ligt, zeggen de mannen in West. Maar jij staat steeds stil en je blonde buurman niet. Dat is etnisch profileren. Eind vorige week kwam het weer in het nieuws ... (klik hier om verder te lezen)
Zwarte Cross festival verwijdert discriminerende slogans no protest van Sevn Alias
22 juli 2019
De populaire rapper Sevn Alias heeft na een optreden zondag op het Zwarte Cross festival geprotesteerd tegen de aanwezigheid van discriminerende teksten in de aankleding van het festival. Hij werd ... (klik hier om verder te lezen)
'Je kunt nooit bewijzen dat het aan je kleur ligt, maar zo voelt het zeker'
22 juli 2019
"Mijn zus werkt in Wassenaar. Ik ging haar ophalen. Een Haagse agent zag me daar en zei: 'Kom je helemaal hierheen om een auto te pikken?' En ik heb geen strafblad hè. Ik werk gewoon ... (klik hier om verder te lezen)
Amsterdam wil bedrijven die discrimineren uitsluiten van aanbestedingen
19 juli 2019
De gemeente Amsterdam onderzoekt de mogelijkheid om bedrijven die discrimineren uit te sluiten van aanbestedingen. Ook wil de gemeente nagaan of geëist kan worden dat een bedrijf waarmee ze ... (klik hier om verder te lezen)
Birds of a feather
19 juli 2019
Vind jij het vreemd dat Rutte op bezoek ging bij Trump en dat die hem dan "my friend" noemt. Dan heb je niet opgelet. Want Nederland is toch zo'n tolerant land en de PM zal toch niet gezien ... (klik hier om verder te lezen)
AGENDA
 
 
BETER BEKEND
.
.
We kunnen Piet laten schminken in alle kleuren van de regenboog... geel, groen, oranje, rood en paars. Een kleine moeite toch?
Anouk
Zangeres bekend van hits als 'Nobody's Wife', 'R U kiddin' me', 'Michel', 'Girl', 'Lost', 'Modern World', 'Three Days in a Row' en 'Woman'
.
.
Niemand wil kinderen hun feest ontnemen of is tegen het Sinterklaasfeest maar Piet mag van alle kleuren van de regenboog zijn
Omar Ba
Ex-voorzitter Afrikaans Platform alsook drijvende kracht achter talrijke vereningingen inzake integratie
.
.
Een beetje aanpassing aan de regels van fatsoen zodat alle kinderen van het Sinterklaasfeest kunnen genieten is niet te veel gevraagd
Dyab Abou Jahjah
Mensenrechtenactivist, schrijver en oprichter van Movement X
.
.
Het gaat er niet om dat we een feest afschaffen of verbieden maar dat we allen samen, zonder schaamte en zonder woede, deel kunnen nemen aan een inclusief Sinterklaasfeest
Jerry King Luther Afriyie
Activist, dichter, artiest en blogger. Drijvende kracht achter Zwarte Piet is Racisme campagne en één van de gangmakers achter Stichting Nederland Wordt Beter.
.