NL
.
KOZP eist aftreden van burgemeester Staphorst
Het onafhankelijke rapport is helder: de gemeente heeft gefaald op alle vlakken.
NIEUWS
Bewust valse claims over het ontstaan van de Zwarte Piet is Racisme-beweging door de Volkskrant
22 mei 2023
De Zwarte Piet is Racisme-beweging beweging is groter dan één persoon, de vooruitgang is de verdienste van velen. In het artikel van de Volkskrant wordt een onjuiste voorstelling van ... (klik hier om verder te lezen)
'Opwindingsdelier' wordt vooral gebruikt om de dood door toedoen van de politie van jonge mannen van kleur te verklaren
18 mei 2023
De afgelopen jaren constateerden pathologen in 20 procent van alle fatale incidenten in Nederland dat het slachtoffer een 'opwindingsdelier' had. De fictieve doodsoorzaak ... (klik hier om verder te lezen)
Sinterklaasintocht Staphorst moet respectvol, anders dreigt jarenlang verbod
12 mei 2023
De kans bestaat dat er dit jaar en mogelijk ook volgende jaren geen Sinterklaasintocht wordt gehouden in Staphorst. De raad bekijkt of een intocht veilig en respectvol kan verlopen. Dat gebeurt in ... (klik hier om verder te lezen)
Orde van Oranje-Nassau begint schoon schip te maken
05 mei 2023
Drie personen, waaronder ene Winand Schrooten uit Landgraaf, die eerder werden gedecoreerd in de Orde van Oranje-Nassau hebben hun onderscheiding zelf teruggestuurd en dragen daarbij vanzelf bij ... (klik hier om verder te lezen)
Wanneer anti-'woke' racisme wordt
27 april 2023
Het was De Standaard die dit weekend de racistische haatcampagne tegen hun eigen columnist Dalilla Hermans naar een hoger plan tilde. Ondertussen kreeg de VRT het idee om niemand minder dan ... (klik hier om verder te lezen)
Er komt een Sinterklaasintocht met roetveegpieten in Rijswijk
23 april 2023
Met de motie pleitten ChristenUnie en de andere partijen voor de terugkeer van een algemene Sinterklaasintocht zónder Zwarte Pieten. Zij constateren dat het Sinterklaasjournaal van de NTR een ... (klik hier om verder te lezen)
Het welvaartsniveau van Europa is voor een groot deel gegrond in de koloniale roof van Afrika
15 april 2023
Het welvaartsniveau van de voormalige koloniale mogendheden is voor een groot deel gebaseerd op de roof van Afrika. Gebouwd op het verdriet en het lijden van de Afrikaanse bevolking. In belangrijke ... (klik hier om verder te lezen)
Motie met het verzoek om aangifte te doen van discriminatie en racisme
13 april 2023
Onlangs diende Tweede Kamerlid Stephan van Baarle een motie in met het verzoek om aangifte te doen van discriminatie en racisme binnen het ministerie van Buitenlandse Zaken. Het resultaat? Zie hier!
Dag van de Empathie, 3 mei 2023
13 april 2023
Op de Dag van de Empathie, 3 mei 2023 herdenken en vieren wij de afschaffing van de Nederlandse slavernij 150 jaar geleden. Meer informatie en deelnemers volgt binnenkort.
De Dag van Empathie op 3 ... (klik hier om verder te lezen)
Oekraïner: open armen, Syriër: fakkels
04 april 2023
Oekraïners worden warm ontvangen terwijl vluchtelingen uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika met fakkels worden opgewacht. Afkomst dient niet bepalend te zijn voor de mate van hulp die ... (klik hier om verder te lezen)
Geen subsidie voor Zwarte Piet in Zaanstad
02 april 2023
In de motie werd benadrukt dat Zaanstad een inclusief Sinterklaasfeest wil voor alle kinderen en waardoor er geen financiële steun verleend kan worden aan intochten met traditionele Zwarte ... (klik hier om verder te lezen)
Politiebond: harder optreden tegen racisme, meer kennis nodig
02 april 2023
Politiechef Janny Knol van de eenheid Oost-Nederland zei tegen het AD dat racisme structureel voorkomt bij de politie en als een structureel probleem moet worden aangepakt.

"Wij zien hetzelfde ... (klik hier om verder te lezen)
Hypocrisie
02 april 2023
Bij vluchtelingen worden alle "Europese waarden" overboord gegooid, we zien asielstops, migratiepacts en zelfs illegale pushbacks, behalve als je Oekraïner bent. Dit is de gehate dubbele maat!
Taakstraffen voor 3 veroordeelde racisten
31 maart 2023
Rechtbank: "White Lives Matter is van mening dat levens van witte mensen meer waard zijn en er meer toe doen dan levens van mensen met een donkere huidskleur en streven witte overheersing na. De ... (klik hier om verder te lezen)
Gemeenten krijgen weer 'tik op de neus' voor beleid tegen discriminatie
29 maart 2023
Hoe goed je geholpen wordt als je discriminatie of racisme ervaart, hangt nu te veel af van de gemeente waar je woont. Daarom moeten die verplicht worden om antidiscriminatiebeleid in te voeren, ... (klik hier om verder te lezen)
Rotterdam distantieert zich van discriminatorische en racistische actie
28 maart 2023
De Rotterdamse Erasmusbrug wordt dinsdagavond blauw verlicht waarmee het stadsbestuur zich officieel wil distantiëren van een discriminatorische en racistische actie door enkele neo-nazi's ... (klik hier om verder te lezen)
AGENDA
JUL
11
2023
bijeenkomst over de Nederlandse blackface-traditie met de auteurs van het boek 'Zwart op wit'
Doorbraak-kantoor, Vrijplaats, Middelstegracht 36, Leiden
19:00u
 
 
BETER BEKEND
.
.
Het gaat er niet om dat we een feest afschaffen of verbieden maar dat we allen samen, zonder schaamte en zonder woede, deel kunnen nemen aan een inclusief Sinterklaasfeest
Jerry King Luther Afriyie
Activist, dichter, artiest en blogger. Drijvende kracht achter Zwarte Piet is Racisme campagne en één van de gangmakers achter Stichting Nederland Wordt Beter.
.
.
Skip volledig zwart geschminkte pieten. Op een foto zag ik een prachtige vrouw als roetveegpiet zonder rode lippen/kroeshaar/gouden oorbellen. Kwetst NIEMAND en is 0 racistisch.
Defano Holwijn
Nederlands presentator, influencer, muzikant, acteur en YouTuber
.
.

De Nederlandse Publieke Omroep kan er niet aan voorbij dat sommigen Zwarte Piet als kwetsend en racistisch zien
Erik van Muiswinkel
Nederlands kleinkunstenaar, acteur, zanger en televisiepresentator
.
.
De negatieve stereotyperende weergave schaadt de waardigheid en het zelfvertrouwen van kinderen en volwassenen van Afrikaanse afkomst
Verenigde Naties
.