NL
.
Politiestaat
Een politiestaat is een staat waarin de overheid doet wat zij wil. De overheid houdt zich niet aan regels en kan bijvoorbeeld bepaalde burgers voortrekken. De politie, de gemeente en de racistische bendes deden wat zij zelf graag wilden.
NIEUWS
‘Kinderen kleurenblind? Dat is een mythe’, zegt de antiracistische pedagoog
05 december 2022
Terwijl 'Black Lives Matter' volop in het nieuws was, ging het op opvoedfora nog steeds over kinderen die in bed plasten. Pedagoog Jillian Emanuels vindt dat je juist met kinderen op een ... (klik hier om verder te lezen)
Nederland Wordt Beter en KOZP sturen ruim 250 inclusieve sinterklaaspakketten naar scholen in Staphorst en omgeving
05 december 2022
Stichting Nederland Wordt Beter (NLWB), een van de organisaties achter Kick Out Zwarte Piet (KOZP), en het platform Feest voor alle Kinderen (FVAK) sturen ruim 250 inclusieve ... (klik hier om verder te lezen)
'We moeten ons laten inspireren door Kick Out Zwarte Piet'
04 december 2022
Onderweg werden KOZP en AI opgewacht door racistische bendes. Wat meteen opviel: de politie stond erbij en greep niet in, ze liet de strafbare feiten gewoon gebeuren en pakte de geweldplegers niet ... (klik hier om verder te lezen)
Warm solidariteitsprotest met KOZP in koud Den Haag (beeldverslag)
04 december 2022
Zo'n tweehonderd mensen deden gistermiddag in Den Haag mee aan het solidaritieitsprotest voor Kick Out Zwarte Piet (KOZP), onder het motto "Stop racisme en fascistisch geweld, verdedig ... (klik hier om verder te lezen)
Het is wat het is
01 december 2022
We moeten het gewoon noemen wat het is: racisme! En niet anders.

"Ik ben een trotse pro-pieter," schreef zo'n vrouw me eens, zomaar uit het niets omdat dit soort mensen denken dat ze Zwarte ... (klik hier om verder te lezen)
Leuzen aangebracht in Tuinzigt: ‘Zwarte Piet is racisme’
29 november 2022
Actievoerders hebben in de nacht van maandag op dinsdag op verschillende plekken leuzen aangebracht in Tuinzigt. Het gaat op alle plekken om dezelfde leus die in dikke zwarte letters is te lezen: ... (klik hier om verder te lezen)
Beelden gedeeld van relschoppers bij sinterklaasintocht Staphorst
29 november 2022
In het televisieprogramma Opsporing Verzocht zijn beelden getoond van drie relschoppers die zich misdroegen tijdens de intocht van Sinterklaas in Staphorst. Antizwartepietdemonstranten en waarnemers ... (klik hier om verder te lezen)
Denken over Nederlands racisme en kolonialisme en de zwarte emancipatiestrijd van onderop
29 november 2022
Ook bekritiseert de auteur de rol van de overheid die in de loop der jaren met haar beleid elke keer weer inging en ingaat tegen de emancipatiestrijd van zwarte mensen en andere mensen van kleur. Via ... (klik hier om verder te lezen)
'Het gaat om respect of in dit geval het gebrek daar aan.'
27 november 2022
Heel veel liefde en kracht naar Meredith Agyin en alle strijders in België.

"Meredith Agyin (23) weet waarover ze spreekt als het gaat over de impact van het figuur van zwarte piet op ... (klik hier om verder te lezen)
Een aantal Rotterdamse agenten logen over mishandelen Turks-Nederlandse garagehouder, stelden een vals PV op en hielden videobewijs achter
24 november 2022
Uit camerabeelden blijkt dat niet de verdachte, maar de politie geweld heeft gebruikt. Samur zegt de arrestatie niet los te kunnen zien van zijn Turkse komaf. De politie kwam bij een garagebedrijf ... (klik hier om verder te lezen)
Corinne Ellemeet legt Minister van justitie en veiligheid Dilan Yesilgoz (VVD) op de rooster om het racistisch geweld in Staphorst
23 november 2022
In één dag je vertrouwen in de autoriteiten verliezen. Dat kan, als je wordt belaagd door racistische relschoppers en de politie staat er bij en kijkt er naar.

Dit moet stoppen. Dit ... (klik hier om verder te lezen)
Stephan Baarle legt Minister van justitie en veiligheid Dilan Yesilgoz (VVD) op de rooster om het racistisch geweld in Staphorst
23 november 2022
Stephan Baarle vraagt Dilan Yesilgoz of ze doorheeft hoe hard ze afgaat wanneer ze racistische bendes, die vreedzame activisten aanvallen, tegendemonstranten noemt. Is ze wel de juiste persoon op de ... (klik hier om verder te lezen)
Wat gebeurde er in Staphorst? Hoe KOZP geframed wordt door media
22 november 2022
Bij elke demonstratie van KOZP is het een terugkerend probleem: framing in de media. KOZP protesteert sinds jaar en dag vreedzaam, maar het wordt tegenstanders van verandering door media soms ... (klik hier om verder te lezen)
Dit waren geen 'tegendemonstranten'. Dit waren mensen die zich verlaagden tot pogingen tot doodslag.
22 november 2022
In plaats van demonstranten, journalisten, en hun demonstratierecht te beschermen, kreeg wit nationalistisch terrorisme dit weekend ruim baan in Staphorst.

BIJ1 stelt daarom zo meteen vragen in de ... (klik hier om verder te lezen)
Simons botst fel met Yesilgöz over nasleep Sint-intocht Staphorst
22 november 2022
Minister Yesilgöz vindt achteraf dat ze bij de ongeregeldheden rond de intocht van Sinterklaas in Staphorst niet had moeten spreken van "tegendemonstranten". Dat zei ze in het vragenuur in de ... (klik hier om verder te lezen)
Kamer wil mysteryguest inzetten tegen stagediscriminatie
22 november 2022
Als het aan de Tweede Kamer ligt worden er mysteryguests langs stagebedrijven gestuurd om te controleren of ze zich schuldig maken aan discriminatie. Een meerderheid stemde vandaag voor een motie van ... (klik hier om verder te lezen)
AGENDA
 
 
BETER BEKEND
.
.
Het is tijd om vaarwel te zeggen tegen Zwarte Piet want hoe je het ook wendt of keert, het blijft achterbaks, hypocriet, lomp, offensief en kwetsend
Anouk
Zangeres bekend van hits als 'Nobody's Wife', 'R U kiddin' me', 'Michel', 'Girl', 'Lost', 'Modern World', 'Three Days in a Row' en 'Woman'
.
.
Als niemand Zwarte Piet dan wil, of heel veel mensen niet, dan doen we het gewoon niet. En die kinderen merken er echt niets van.
Robert ten Brink
Nederlands televisiepresentator ooit begonnen als acteur. Als presentator bekend van Jeugdjournaal, Lingo, All You Need Is Love, Laat Ze Maar Lachen, Lotto Weekend Miljonairs en Holland's Got Talent.
.
.
Geen enkele witte man is ooit door de schoorsteen gegaan en kwam eruit met kroeshaar en rode lippen. Dus ja, wat is er mis mee om Zwarte Piet aan te passen?
Dolores Leeuwin
Actrice en presentatrice. Presenteerde onder meer het Sinterklaasjournaal.
.
.

Het gedachtegoed van Nelson Mandela staat haaks op de karikatuur die Zwarte Piet is.
Akwasi
Nederlandse rapper, acteur, en dichter van Ghanese afkomst
.