NL
.
'De Politie beschermde ons niet'
Statement KOZP n.a.v. het rapport Politieoptreden bij de demonstratie van KOZP in Staphorst op 19 november 2022.
NIEUWS
De lijst van steden waar aan blackfacing wordt gedaan is lang, België Kan Het blijft dus doorgaan met actievoeren
01 december 2023
Terwijl inclusieve kinderfeestjes zoals Queen Nikkolah gecanceld worden wegens 'te controversieel' tot zelfs 'het aanvallen van de Westerse beschaving', wordt in talloze Vlaamse ... (klik hier om verder te lezen)
Beren schijten in het woud
29 november 2023
Hey maar krin taki: hebben wij het werk echt gedaan om te winnen van rechts?

Want het is een politieke ramp van onmetelijk formaat, maar hij had voorkomen kunnen worden. Ik wil eigenlijk ranten, ... (klik hier om verder te lezen)
België: ook protest tegen Zwarte Piet in Kortrijk en Brasschaat (beeldverslag)
27 november 2023
Aan het protest in Brasschaat, afgelopen zaterdag, deden oorspronkelijk elf activisten mee, maar tijdens de actie sloten zich spontaan nog vier mensen tijdelijk aan. Ook dit keer weer twee agenten, ... (klik hier om verder te lezen)
Ook Slochteren weet nu dat Zwarte Piet onacceptabel is (beeldverslag)
26 november 2023

Een verademing, dat was het KOZP-protest in Slochteren. Vooral voor de activisten die een week eerder ook al tegen Zwarte Piet geprotesteerd hadden in De Lier. Dit keer geen regen aan ... (klik hier om verder te lezen)
Het pygmalion- (en golem-)effect in het onderwijs
26 november 2023
Een rapport dat haar bijbleef is van een jongen met een migratieachtergrond. Bij ieder vak stonden negatieve opmerkingen. "Alleen bij beeldende vorming stond: 'Creatief. Hier zet je je wél ... (klik hier om verder te lezen)
Demonstratie in Slochteren
25 november 2023
Ruim 100 mensen demonstreren in Slochteren voor een inclusief Sinterklaasfeest, een feest voor alle kinderen! De demonstranten laten goed van zich horen - en dat moet ook wel, want de toegewezen ... (klik hier om verder te lezen)
Nederland Wordt Beter neemt afstand van Fondsen Herdenkingsjaar 150 jaar slavernijverleden
25 november 2023
Wees een ally die de Zwarte gemeenschap werkelijk vooruit helpt en niet een die profiteert van Zwarte pijn. Als stichting zijn wij van mening dat het distribueren van fondsen door de overheid kan ... (klik hier om verder te lezen)
KOZP en Extinction Rebellion houden sit-in in gemeentehuis Midden-Groningen
23 november 2023
"We willen zwarte piet weg uit de hele gemeente Midden-Groningen"
Op dit moment voeren Kick Out Zwarte Piet (KOZP) en Extinction Rebellion (XR) actie in het gemeentehuis ... (klik hier om verder te lezen)
KOZP en Extinction Rebellion houden sit-in in gemeentehuis Alphen aan den Rijn
23 november 2023
"We willen zwarte piet weg uit de hele gemeente Alphen aan den Rijn"
Op dit moment voeren Kick Out Zwarte Piet (KOZP) en Extinction Rebellion (XR) actie in het gemeentehuis Alphen aan ... (klik hier om verder te lezen)
Gevaarlijke mediaframing
21 november 2023
Afgelopen weekend was het weer raak: KOZP werd voor de zoveelste keer slachtoffer van een racistische en gewelddadige aanval tijdens een vreedzaam protest. Voor de zoveelste keer werd het ... (klik hier om verder te lezen)
Racisme is zichtbaarder geworden doordat je er niet zomaar mee wegkomt
21 november 2023
Racisme is niet toegenomen sinds er over zwarte piet werd begonnen! Racisme is zichtbaarder geworden sinds je er niet zomaar mee wegkomt. De tijd van "het was maar een grapje" of slachtoffers de mond ... (klik hier om verder te lezen)
Overheid onderschat opnieuw vijandig publiek bij Sinterklaasintocht
21 november 2023
De burgemeester veroordeelt de bedreigingen en het geweld tegen de vreedzame demonstranten van KOZP niet. Hij beweert zelfs dat de dag zonder "ernstige wanordelijkheden" is verlopen en omschrijft de ... (klik hier om verder te lezen)
Dossier Sint en 'stereopiet'
21 november 2023
Enkele jaren geleden deden we al acties rond Dekoloniseer de bibliotheken. Bij het Sintfeest betekent dit concreet het aanpakken van de kinderboeken met een stereotiepe Piet en het verbreden van ... (klik hier om verder te lezen)
De Lier: demonstranten tegen Zwarte Piet zetten door, ondanks een regen van honderden projectielen (beeldverslag)
20 november 2023
Zo'n 75 mensen deden gisteren mee aan het protest tegen Zwarte Piet bij de intocht van Sinterklaas in De Lier. Opnieuw werd een demonstratie van KOZP geconfronteerd met een muur van racisme en ... (klik hier om verder te lezen)
Demonstratierecht KOZP in De Lier wederom niet beschermd
19 november 2023
Demonstranten KOZP belaagd en bekogeld bij intocht De Lier (ZH), in andere gemeenten feestelijke intochten met roetveegpieten

18 november 2023

Vandaag demonstreerde Kick Out Zwarte Piet ... (klik hier om verder te lezen)
Kick Out Zwarte Piet-activisten belaagd door honderden racisten die willen vasthouden in blackfacing
18 november 2023
KOZP is in het het demonstratievak, het gaat er heftig aan toe. Extremistische relschoppers proberen de vreedzame demonstratie tegen te houden. Zij hebben de bus opgewacht en bekogeld met eieren. Er ... (klik hier om verder te lezen)
AGENDA
 
 
BETER BEKEND
.
.

Zwarte Piet is een racistisch icoon uit een racistische tijd
Erik van Muiswinkel
Nederlands kleinkunstenaar, acteur, zanger en televisiepresentator
.
.

Het gedachtegoed van Nelson Mandela staat haaks op de karikatuur die Zwarte Piet is.
Akwasi
Nederlandse rapper, acteur, en dichter van Ghanese afkomst
.
.
Skip volledig zwart geschminkte pieten. Op een foto zag ik een prachtige vrouw als roetveegpiet zonder rode lippen/kroeshaar/gouden oorbellen. Is deze kleine verandering te veel gevraagd?
Defano Holwijn
Nederlands presentator, influencer, muzikant, acteur en YouTuber
.
.
Je bewijst mensen die zich gediscrimineerd voelen geen dienst door zo hardnekkig vast te houden aan die zwarte Zwarte Piet
Dr. Bambi Ceuppens
Antropologe gespecialiseerd in het Belgisch koloniaal verleden en onderzoeker aan het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika in Tervuren
.