NL
.
Terugblik racisme
Kif Kif neemt het beleid van de afgelopen legislatuur onder de loep
NIEUWS
Frankrijk is niets zonder Afrika
27 mei 2024
Frankrijk heeft grote economische belangen in Afrika, vooral in sectoren als energie, mijnbouw, landbouw en telecommunicatie. Afrika is ook een belangrijke handelspartner voor Frankrijk. Franse ... (klik hier om verder te lezen)
Fraude-algoritme voor studiebeurs discrimineerde studenten met niet-Westerse migratieachtergrond
26 mei 2024
Uit een onderzoek van Algorithm Audit blijkt dat studenten met een niet-Westerse achtergrond veel vaker een huisbezoek kregen. Dat gebeurde om te controleren of zij rechtmatig gebruik maakten van de ... (klik hier om verder te lezen)
Lithiummijnbouwbedrijven schikken zich naar eis Zimbabwaanse overheid om tevens lokaal te raffineren
24 mei 2024
Zimbabwe zegt dat vier toonaangevende lithiummijnbouwbedrijven eindelijk plannen hebben ingediend om het mineraal binnen de landsgrenzen te gaan verwerken.

Dit volgt op een richtlijn die de regering ... (klik hier om verder te lezen)
Onomstotelijk bewijs dat het ICC in Den Haag een neo-koloniaal instrument is
22 mei 2024
Toen hij bedreigingen ontving om niet achter Israël aan te gaan, onthulde ICC aanklager Karim Khan dat "een hooggeplaatste Westerse leider" hem vertelde dat het ICC "is gebouwd voor Afrika en ... (klik hier om verder te lezen)
Amerikaanse huurlingen onder de coupplegers bij verijdelde coup in Congo
22 mei 2024
Op 19 mei 2024 werd een couppoging verijdeld in de Democratische Republiek Congo. Vijftig mensen werden gearresteerd, waaronder drie Amerikaanse burgers wat impliceert dat het om Amerikaanse ... (klik hier om verder te lezen)
Westland verbood alternatieve route tijdens Lierse intocht
19 mei 2024
Op zaterdag 18 november is het dan zover: Sinterklaas komt aan in De Lier. De intocht verloopt zeer onrustig. Er wordt onder andere gegooid met eieren, tomaten en vuurwerk. Burgemeester Arends ... (klik hier om verder te lezen)
Modibo Keita - de vader van de Malinese onafhankelijkheid
17 mei 2024
Op 16 mei 1977 stierf Modibo Keïta - de vader van de Malinese onafhankelijkheid - als gevangene van het dictatoriale regime van Moussa Traoré.

Hij was een toegewijd pan-Afrikanist en ... (klik hier om verder te lezen)
Waarom Niger de Amerikaanse soldaten uit het land zet
16 mei 2024
De regering van Niger heeft nu publiekelijk haar redenen bekendgemaakt om de Amerikaanse troepen die in het land zijn gestationeerd weg te sturen. In een interview met de Washington Post zei premier ... (klik hier om verder te lezen)
'Verkiezingen' in de Franse kolonie Tsjaad
14 mei 2024
De zittende marionet van Tsjaad, Mahamat Déby, heeft een verpletterende overwinning behaald bij de recente presidentsverkiezingen - maar de oppositie maakt bezwaar.

Déby's ... (klik hier om verder te lezen)
Open brief: Vluchtelingenstatus intrekken vanwege politiek engagement brengt onze burgerlijke vrijheden in gevaar
30 april 2024
Meer dan 250 Belgische en internationale academici veroordelen in een open brief de vraag van staatssecretaris Nicole De Moor (CD&V) om de vluchtelingenstatus van de pro-Palestijnse activist ... (klik hier om verder te lezen)
Sierra Leone's First Lady: Big Brother heerst over onze mineralen
28 april 2024
Terwijl Sierra Leone onafhankelijkheidsdag viert, waarschuwt de First Lady van het land dat het land nog steeds gecontroleerd wordt door 'Big Brother'. Als je probeert de status quo te ... (klik hier om verder te lezen)
Waarom is het Westen gepikeerd omdat Afrika zaken doet met Rusland en China?
25 april 2024
Waarom is het Westen geobsedeerd door met wie Afrika omgaat? Als je het de Verenigde Staten vraagt, is het antwoord meestal in de trant van 'democratie beschermen tegen autoritaire regimes'. ... (klik hier om verder te lezen)
Eugenetica en de angst voor een opstand tegen de koloniale hegemonie
21 april 2024
Amerikaanse filantropische instellingen en NGO's hebben een lange en sinistere geschiedenis van pogingen om de voortplanting in Afrika te controleren.

De Rockefeller Foundation adverteerde in ... (klik hier om verder te lezen)
Het verhaal van Assata Shakur
20 april 2024
Assata Shakur, geboren in 1947, is een revolutionaire die acht maanden zwanger uit een zwaarbeveiligde Amerikaanse gevangenis ontsnapte, in Harlem beviel onder bescherming van het Black Liberation ... (klik hier om verder te lezen)
Bob Marley's optreden in Zimbabwe
18 april 2024
'Ieder mens heeft het recht om zijn eigen lot te bepalen'
En in dit oordeel is er geen partijdigheid
Dus arm in arm, met wapens, vechten we deze kleine strijd
Want dat is de enige manier hoe ... (klik hier om verder te lezen)
250 artiesten en kunstenaars ondertekenen open brief aan Joost Klein: Doe niet mee aan het festival van hypocrisie!
13 april 2024
Beste Joost,

Wij feliciteren je als collega-artiesten omdat je gekozen bent om Nederland te vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival dit jaar met het lied Europapa. In je lied bezing je de ... (klik hier om verder te lezen)
AGENDA
 
 
BETER BEKEND
.
.
Zwarte Piet moet zodanig aangepast worden dat gekleurde kinderen geen negatieve effecten meer ervaren en dat ieder kind zich veilig en goed voelt bij het Sinterklaasfeest
De Kinderombudsman (Nederland)
.
.
Beetje verandering prima toch! Iedereen happy. Een achterhaalde sprookjesfiguur die ervoor zorgt dat veel kinderen gepest worden? Wat maakt jou het uit of die Piet goud of blauw is of roetvegen heeft.
Peter van der Vorst
Nederlands televisiepresentator, -producent en -programmamaker
.
.
Geen enkele witte man is ooit door de schoorsteen gegaan en kwam eruit met kroeshaar en rode lippen. Dus ja, wat is er mis mee om Zwarte Piet aan te passen?
Dolores Leeuwin
Actrice en presentatrice. Presenteerde onder meer het Sinterklaasjournaal.
.
.
Als niemand Zwarte Piet dan wil, of heel veel mensen niet, dan doen we het gewoon niet. En die kinderen merken er echt niets van.
Robert ten Brink
Nederlands televisiepresentator ooit begonnen als acteur. Als presentator bekend van Jeugdjournaal, Lingo, All You Need Is Love, Laat Ze Maar Lachen, Lotto Weekend Miljonairs en Holland's Got Talent.
.